NOUTATI

Bilant contabil semestrial la 30.06.2018

detalii

CONTACT

Adresa:
Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea

Tel.: 0250/860.157
Fax: 0250/860.157
Email: pnbuila@yahoo.com

Zone de căţărare

Prin caracterul său alpin, prin relieful carstic cu forme specifice, Masivul Buila-Vânturariţa prezintă condiţii deosebite practicării escaladei, atât în zonele în care la momentul de faţă sunt amenajate trasee, dar şi în alte zone. Deschiderea şi echiparea de noi trasee de căţărare se face numai cu acordul Adminitraţiei Parcului Naţional Buila-Vânturariţa.

Zona Cheilor Cheii
Este cea mai cunoscută şi cea mai dezvoltată zonă din punct de vedere al practicării escaladei, aici desfăşurându-se în ultima vreme şi o intensă campanie de reamenajare a traseelor.
detalii...
Zona Cheilor Olăneşti (Folea)
Aceste chei, situate în extremitatea nord-estică a Masivului Buila-Vânturariţa, deşi sunt mai scurte, nu sunt mai puţin spectaculoase, mai ales în porţiunea din aval, unde pereţii sunt foarte înalţi şi valea cade în cascade.
detalii...
Zona Cheilor Bistriţei
În sectorul Cheilor Bistritei sunt amenajate câteva trasee de escaladă, în peretele estic, la ieşirea Bistriţei dintre pereţii de calcar, excelente pentru antrenamente şi lecţii de căţărare.
detalii...
Zona Cheilor Costești
detalii...
Zona Arnota
Din 2004 s-a început amenajarea unui perete pe drumul de la Bistriţa spre Arnota, care prezintă avantajul expunerii sudice, astfel încât se poate căţăra şi iarna.
detalii...

Pagină realizată de Asociația Kogayon din proiect finanțat de
Administrația Fondului pentru Mediu și cofinanțat de RNP Romsilva
Flag Counter